- آیات قاطع و محکم قرآن: آن چیزیست که دلالتش روشن و معنایش آشکار است، و متشابه: آن چیزیست که بیش از یک معنا داشته باشد و مستلزم تأمل و فهم باشد.
- هشدار از اختلاط با اهل انحراف و صاحبان بدعت و کسانی که برای گمراه کردن و مشکوک کردن مردم مشکلاتی را مطرح می کنند.
- الله متعال در پایان آیت می فرماید: «وما يذكر إلا أولو الألباب» اینجا رسوای منحرفان، و ستایش از راسخان است، یعنی: کسی که از تذکر و موعظه پند نگیرد، و از خواسته های خود پیروی کند از صاحبان خرد نیست.
- پیروی از متشابه سبب انحراف قلب است.
- وجوب راجع نمودن آیت های متشابه که معنای آنها قابل فهم نیست به آیت های محکم و قاطع.
- الله متعال برخی از قرآن را قاطع و برخی مشابه قرار داده است، برای امتحانی مردم جهت تشخیص افراد با ایمان از اهل گمراهی.
- در وقوع متشابه در قرآن: برتری علما بر دیگران، و اعلام تقصیر عقل ها؛ تا این که برای آفریده اش تسلیم شود و به نا توانی خود اعتراف نماید.
- فضیلت راسخ بودن در علم و وجوب استواری در آن.
- برای مفسران در وقوف بر کلمۀ {الله} در قول او تعالی: { وما يعلم تأويله إلا الله والراسخون في العلم } دو دیدگاه است، پس هر که بر کلمۀ {الله} توقف کند، پس مراد از تأویل علم حقيقت يك چيز و ذات آن و چيزی كه راهی برای درک آن نيست می باشد، مانند موضوع روح و قيامت كه الله متعال آن را در علم خود محفوظ داشته است، و كسانی كه در علم راسخ و استوار هستند به آن ايمان دارند و حقایق آن را به الله می سپارند، که سالم می مانند و دیگران را نیز سالم نگه می دارند، و هر که آن را وصل نماید و بر کلمۀ {الله} توقف ننماید، مراد از تاویل همانا تفسیر، کشف، و تبیین است، پس الله متعال آن را میداند و راسخان در علم آن را نیز می دانند، به آن ایمان آورده و به محکم ارجاع می نمایند.